Sköt din tandvård hos tandläkare i Sundbyberg

Det är viktigt att regelbundet besöka din tandläkare i Sundbyberg. Grundlig rengöring är en viktig del av tandvården, men du kan även göra mycket själv för att undvika plack och karies.

Hos din tandläkare i Sundbyberg kan du få all vård inom munhygien. Även när du inte har besvär och smärta är det viktigt att hälsa på tandläkaren, av profylaktiska skäl. Detta skyddar dina tänder, din munhälsa och därmed hela din kropp från att lida allvarliga infektioner och andra sjukdomar. Plack och karies i de små vrår där det är svårt att komma åt med tandborsten blir rena och vita hos tandläkaren. Det är bra att se till att ditt tandkött är friskt och fritt från inflammation. Har du någon typ av reglering, tandimplantat eller protes är det viktigt att besöka din tandläkare ofta.

Följ tandläkarens instruktioner hemma

Hemma kan du göra en hel del för att dessa besök hos tandläkaren ska vara kortare och mindre smärtsamma (för plånboken). Borsta tänderna efter måltider. Det kan vara jobbigt att göra det om du småäter hela tiden. Så försök äta regelbundna måltider istället för konstant plockande. Vill du ha vitare tänder bör du undvika rökning, kopiöst kaffe- eller tedrickande och syrliga drycker. Alla tandläkare rekommenderar att du använder tandtråd och munskölj i din vardagliga tandborstningsrutin. Håller du denna rutin regelbunden kommer du att minska risken för allvarlig kariesbildning och infektioner drastiskt. Slutligen, lyssna till din tandläkare och tillämpa de specifika råd du får. Då tar du väl hand om din munhälsa.